Skip to content
Hozzávalók 4 személy részére:
- 4 szelet sertéskaraj csont nélkül
- 4 savanyú káposztalevél
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 4 - 5 kanál étolaj
- 15 dkg vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál őrölt paprika
- őrölt bors
- 1 evőkanál ételízesítő só,
- egy teáskanál borsikafű
A sertéskarajt kicsit kiklopfoljuk, oldalait bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk. A felforrósított olajban hirtelen kisütjük a hússzeleteket. A káposztalevelekre terítjük és szorosan összecsavarjuk. A szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk, majd megpirítjuk benne a felkockázott vöröshagymát. Meghintjük a paprikával, kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az ételízesítőt és a borsikafüvet. Az alaplébe beletesszük a hússzeletekkel töltött káposztaleveleket és készre pároljuk. Törtburgonyával tálaljuk, a tetejét tejföllel meglocsolva.
Remek téli étel!